Whitening

Hoe werkt whitening

De flexibele strips die zijn gecoat met een lage en veilige concentratie waterstofperoxide bevattende, gel ontworpen zijn om de vorm van uw tanden aan te nemen. Het versnelde whitening proces is mogelijk doordat de gel vrij door het glazuur en dentine oftewel tandbeen heen kan circuleren en zo alle delen van de tanden kan bereiken.

De gel hecht zich aan de verkleurde moleculen, vallen uiteen in water en lucht, en deze verdampen dan zodat alle gekleurde moleculen die tandverkleuring veroorzaken worden vernietigt.

Kleur van de tanden en de kiezen

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en dikte van het tandbeen bepalen voornamelijk de kleur van een tand of kies, het glazuur is vrijwel doorzichtig. De kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald, waardoor de één wittere tanden heeft dan de ander. Over het algemeen zijn hoektanden van nature iets geler van kleur. Dit komt omdat de laag tandbeen van de
hoektanden dikker is. Door veranderingen in het tandbeen kunnen verkleuringen aan tanden en kiezen optreden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik?

1. Zeer gebruiksvriendelijk en veilig
2. Zelf bepalen wanneer u het gebruikt
3. Gedoseerd whitening met minimale gevoeligheid
4. Lage kosten

Wij kunnen u helpen hierbij

Bent u benieuwd of u last heeft van gaatjes of juist hoe u dit kunt voorkomen? Wij helpen u hier graag bij. Neem telefonisch contact op of maak een kennismakingsafspraak.

Plan online je afspraak