Wat doet de mondhygiënist?

Het hangt van de aard en de ernst van het probleem af wat de mondhygiëniste precies doet en hoeveel tijd dit kost. U maakt eerst kennis met de mondhygiëniste waarna ze u enkele korte vragen stelt over uw gebit, uw tandvlees, uw gezondheid in het algemeen en andere voor de mondhygiëne belangrijke zaken. Waaronder uw bezigheden en uw eetpatroon. Ook een zwangerschap kan belang zijn, omdat u dan extra gevoelig kunt zijn voor tandvleesproblemen.

Na de kennismaking doet de mondhygiëniste een mondonderzoek. Afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem wordt er een status gemaakt. Hierop wordt de conditie van uw tandvlees nauwkeurig beschreven.
Aan de hand van die status vindt de behandeling plaats: daarop staat precies hoeveel uw tandvlees verbetert of verslechtert. Op basis hiervan maakt ze met u een behandelplan. De mondhygiëniste spreekt met u af welke behandelingen nodig zijn en hoe en wanneer ze worden uitgevoerd. Ook vertelt ze u vooraf wat uw behandeling ongeveer gaat kosten en worden er eventuele vervolgafspraken gemaakt.

Daarnaast behandeld de mondhygiëniste het gene wat beschreven staat bij het kopje mondhygiëne behandelingen. Een goed resultaat is een gezamenlijke inspanning van mondhygiëniste en patiënt!

Wij kunnen u helpen

Bent u benieuwd of u baat bij een behandeling heeft of wilt u meer informatie? Wij helpen u hier graag bij.
Neem telefonisch contact op of maak een kennismakingsafspraak in onze praktijk in Westzaan.

Maak een afspraak
Plan online je afspraak