De mondhygiënist in Zaanstad(Westzaan, Zaandam, Koog aan de Zaan, Assendelft, Zaandijk, Wormerveer en Krommenie)

Heeft u last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan uw tanden wat los? Maak dan een afspraak bij onze ervaren en deskundige mondhygiënist in Westzaan, J.J. Allanstraat. De mondhygiënist is gespecialiseerd in het gezond krijgen en houden van uw mond.

Wanneer naar de mondhygiënist?
• als u (regelmatig) last heeft van gaatjes
• als er tandsteen of aanslag op uw gebit ontstaat
• als u last heeft van een vieze smaak of slechte adem
• als u verkleurde tanden heeft
• als uw tanden of kiezen gevoelig zijn bij koud, warmte, zoet en zuur
• als uw mondverzorging om wat voor reden dan ook een probleem is
• als het tandvlees bloedt bij het poetsen
• als tanden of kiezen los gaan staan
• als uw tandvlees rood en gezwollen is en niet meer strak om de tanden of kiezen sluit
• als uw tandvlees zich terugtrekt

Voorkomen van: tandplak, tandsteen, gingivitis, parodontitis en gaatjes
In de mond zitten miljarden bacteriën. Dit is heel normaal, maar uw gebit moet hier wel goed tegen beschermd worden. De bacteriën kunnen namelijk leiden tot tandplak, een plakkerig lichtgeel laagje op en tussen de tanden en kiezen. Het weghalen van tandplak op de plekken waar u met de tandenborstel niet kunt komen (tandhalzen van tanden en kiezen onder het tandvlees) is, in een aantal situaties, van groot belang voor een schoon gebit en een gezonde mond. Want wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd leidt dit tot tandsteen en kunnen de bacteriën tandvleesontstekingen (gingivitis en parodontitis) en ook gaatjes (cariës) veroorzaken. Zo kan ontstoken tandvlees zonder dat u het merkt, onherstelbare schade aan uw gebit veroorzaken.

Nog meer redenen om naar de mondhygiënist te gaan
Een goede mondhygiëne kan tandvleesontstekingen en gaatjes voorkomen. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd én regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Ook als u gaatjes heeft of een slechte adem, kunnen onze ervaren mondhygiënisten u een oplossing bieden. Deze aandoeningen betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft. Behandeling door de mondhygiënist kan erger voorkomen.

De specialist in preventieve mondzorg
Alle mondhygiënisten bij mondhygiëne praktijk Duijker hebben de HBO opleiding Mondzorgkunde met succes afgerond. Zij zijn de specialist op het gebied van preventieve mondzorg.

Een afspraak bij de mondhygiënist in Westzaan
Na de kennismaking voert de mondhygiënist een uitvoerig onderzoek uit naar uw mondgezondheid. Zo wordt onder andere uw DPSI-score bepaald. Op basis van deze uitkomsten ontvangt u uw persoonlijk behandelplan. De mondhygiënist geeft u advies over welke behandelingen nodig zijn om uw mondgezondheid op peil te houden of te verbeteren en hoe en wanneer ze kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard vertelt ze u tevens wat de behandeling gaat kosten.

Indien de kosten boven de €150,- uitkomen ontvangt u altijd een gedetailleerde begroting. U bepaalt altijd zelf, in overleg met de mondhygiënist, welke behandelingen u laat verrichten. Ook kan de mondhygiënist u over eventuele vervolgafspraken adviseren.

Plan online je afspraak